CONDITII GENERALE

CONDITII GENERALE

Conditii generale magazin online 

Conditii generale service 

CONDITII GENERALE   Nu sunt produse in aceasta pagina

Subcategorii

 • TERMENI SI CONDITII...

  AMETIST FRIGO SRL
  SCAMETIST FRIGO SRL cu SEDIUL SOCIAL str. Baia Mare nr.3, Bucuresti, CUI RO5365792, este societatea care administreaza domeniul www.ametist-frigo.ro .

  AMETIST FRIGO SRL denumita in continuare "AMETIST" societate organizata in baza legii romane, cu sediul social in orasul București, str Baia Mare ,nr.3,sect.3,tel.0744545827.

  Prezentul site se adresează in special persoanelor juridice și pentru a face cunoscuta oferta AMETIST persoanelor fizice.

  In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

  CONTINUT are urmatoarea definitie:

  toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre un angajat/colaborator AMETIST prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al AMETIST UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contact, specificate sau nu de catre acesta;
  informatii legate de produsele, serviciile si/sau preturile practicate de catre AMETIST intr-o anumita perioada;

  PRODUSE si SERVICII – orice produs , inclusiv documentele mentionate in COMANDA, care urmeaza a fi furnizate de catre AMETIST, CLIENTULUI ca urmare a incheierii CONTRACTULUI.

  UTILIZATOR: reprezinta persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT-ul SITE-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre AMETIST (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre AMETIST si acesta.

  CLIENT: persoana fizica sau juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o COMANDA.

  FORMULARE ONLINE: pagini din continutul acestui site care contin rubrici pe care CLIENTUL le poate completa cu: informatii personale, adresa, date de contact

  COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CLIENT, prin care CLIENTUL transmite AMETIST intentia sa de a achizitiona PRODUSE si SERVICII de pe SITE. Rezervarea unui PRODUS accesand SITE-ul nu reprezinta o COMANDA.

  CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre AMETIST, prin care AMETIST este de acord sa livreze CLIENTULUI PRODUSE si SERVICII, iar CLIENTUL este de acord sa efectueze plata acestora.

  TRANZACTIE – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui PRODUS si/sau SERVICIU de catre AMETIST prin virament bancar sau printr o terta parte -curier-

  NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS), asupra PRODUSELOR/SERVICIILOR si/sau promotiilor desfasurate de catre AMETIST intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea AMETIST cu referire la informatiile continute de acesta.

  UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii AMETIST.

  UTILIZATORII/CLIENTII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.  1. DATE CU CARACTER PERSONAL. FORMULARE ONLINE
  Prin folosirea sau trimiterea datelor dumneavoastra, prin intermediul formularelor din cadrul paginii web, va dati acordul expres si neechivoc ca datele obtinute în urma înregistrării să fie procesate si folosite de către AMETIST FRIGO SRL exclusiv pentru actiuni de marketing, evidenta clientilor,facturi, studii de cercetare de piata, pentru a va trimite informatii despre produse, servicii astfel: prin posta,telefon,email


  2. POLITICA DE VANZARE

  Toate informatiile folosite pentru descrierea PRODUSELOR si/sau a SERVICIILOR disponibile pe SITE (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea AMETIST, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

  Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

  Accesul in vederea efectuarii unei COMENZII ii este permis oricarui CLIENT/UTILIZATOR.
  Pentru motive justificate AMETIST isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul CLIENTULUI/UTILIZATORULUI in vederea efectuarii unei COMENZI si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii CLIENTULUI/UTILIZATORULUI pe SITE, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel AMETIST, In oricare dintre aceste cazuri, CLIENTUL/UTILIZATORUL se poate adresa scris AMETIST, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

  Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care AMETIST isi deruleaza operatiunile pe SITE.

  AMETIST nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata de catre AMETIST ca avand valoarea unui CONTRACT.

  Notificarea primita de catre CLIENT, imediat dupa efectuarea COMENZII are rol de informare si nu reprezinta confirmarea COMENZII. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

  CONTRACTUL se considera incheiat intre AMETIST si CLIENT in momentul primirii de catre CLIENT de la AMETIST, prin intermediul postei electronice a notificarii de confirmare a COMENZII. Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre AMETIST.


  Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.  3. COMANDA

  CLIENTUL/UTILIZATORUL poate efectua COMENZI pe SITE, prin adaugarea PRODUSELOR si/sau SERVICIILOR dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza COMANDA efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un PRODUS si/sau un SERVICIU este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui PRODUS/SERVICIU in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii COMENZII, nu atrage dupa sine inregistrarea COMENZII, implicit nici rezervarea automata a PRODUSULUI/SERVICIULUI.

  Prin finalizarea COMENZII, CLIENTUL consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare online, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii COMENZII.

  Prin finalizarea COMENZII, CLIENTUL consimte ca AMETIST poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de AMETIST, in orice situatie in care este necesara contactarea CLIENTULUI.

  AMETIST poate anula COMANDA efectuata de catre CLIENT, in urma unei notificari prealabile adresate CLIENTULUI, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  Datele furnizate de catre CLIENT, pe SITE sunt incomplete si/sau incorecte.
  Clientul nu a achitat contravaloarea produselor comandate și preluate anterior.

  Comenzile ferme,exprese , repetate date de client în baza ofertei transmise de AMETIST țin loc de contract și nu pot fi returnate.  4. PRETUL PRODUSELOR SI SERVICIILOR

  Toate preturile aferente PRODUSELOR prezentate pe SITE sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.,


  In cazul platilor online AMETIST nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre CLIENT, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai CLIENTUL.

  Pretul poate fi modificat de catre AMETIST , in orice moment, fara preaviz.

  AMETIST atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri AMETIST va informa CLIENTUL asupra pretului corect înainte de confirmarea comenzii.


  5. MODALITATEA DE LIVRARE

  PRODUSUL va fi livrat CLIENTULUI in sistem de curierat door-to-door catre CLIENT sau poate fi ridicat personal, conform optiunii CLIENTULUI cu programare în vederea executiei comenzii în termenul agreat.

  AMETIST va asigura ambalarea corespunzatoare a PRODUSELOR si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

  AMETIST va efectua livrarea PRODUSELOR si prestarea SERVICIILOR numai pe teritoriul Romaniei.

  Costul livrarii variaza in functie de localitate ,volumul,greutatea produsului livrat  si se adauga la pretul produsului comandat 

  In cazul in care nu poate executa CONTRACTUL din cauza ca PRODUSUL nu este diponibil, AMETIST va informa CLIENTUL despre aceasta situatie. AMETIST poate livra CLIENTULUI un PRODUS similar avand acelasi pret, in situatia in care PRODUSUL solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul CLIENTULUI.

  Detaliile de livrare a PRODUSELOR/SERVICIILOR incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii, nu constituie o obligatie contractuala din partea AMETIST, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.  6. MODALITATEA DE PLATA

  Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare COMANDA. AMETIST va emite catre CLIENT o factura-proforma pentru PRODUSELE ce urmeaza a fi livrate, obligatia CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.  In cazul in care un PRODUS si/sau SERVICIU comandat de catre CLIENT, nu poate fi livrat de catre AMETIST ,acesta din urma va informa CLIENTUL asupra acestui fapt si va returna in contul CLIENTULUI contravaloarea PRODUSULUI si/sau SERVICIULUI, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care AMETIST a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care CLIENTUL si-a exprimat in mod expres intentia de retragere din CONTRACT.

  Plata poate fi efectuata și la termen caz în care clientul va transmite ramburs pe cheltuiala sa cec sau bilet la ordin.
  7. TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

  In afara de cazul in care este agreat de catre AMETIST si CLIENT diferit, proprietatea asupra PRODUSELOR va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea CLIENTULUI in locatia indicata in COMANDA (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de catre Curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate la depozitul AMETIST).  8. DREPTUL DE RETRAGERE

  Potivit legislatiei in vigoare, CLIENTUL isi poate exercita dreptul de retragere din CONTRACT in termen de 14 (paisprezece) zile de la intrarea in posesie a PRODUSELOR.

  In cazul in care CLIENTUL solicita retragerea din CONTRACT folosind Formularul de Retragere in cadrul termenului legal, in cazul in care COMANDA este achitata, AMETIST va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii AMETIST de catre CLIENT asupra deciziei sale de retragere din CONTRACT.
  Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

  pentru COMENZILE achitate cu OP / Ramburs/ prin virament bancar;
  AMETIST va putea amana rambursarea sumei pana la primirea PRODUSELOR vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi PRODUSELE (se va lua data cea mai recenta).

  Cheltuielile ocazionate de expedierea returnarea produsului cad în sarcina Clientului.

  Sunt exceptate de la dreptul de retragere din CONTRACT urmatoarele:

  -furnizarea de PRODUSE confectionate dupa specificatiile prezentate de CLIENT sau personalizate in mod clar
  -furnizarea de produse realizate pe baza de comanda ferma cu abateri de la produsele standard
  -deteriorarea produselor

  8,1-GARANTIE-articolele care reprezinta piese de schimb/accesorii ale produselor de marca originale au termen de garantie 24 luni numai daca sunt montate de firme autorizate .

  **Montajul pieselor de schimb se face de catre persoane juridice autorizate
  **Firmele autorizate sunt obligate sa emită,,FISA DE CONSTATARE/REPARAȚIE,FACTURA FISCALA ,semnata ,stampilata.

  **Documentele emise de firmele autorizate ,respectiv FISA DE CONSTATARE/REPARAȚIE,FACTURA FISCALA ,semnata ,stampilata,stau la baza garantiei produselor comercializate,livrate de AMETIST FRIGO .LIpsa acestor documente duce la pierderea garantiei oferite de AMERTIST FRIGO
  *Componentele discrete si consumabilele nu au garantie comerciala

  *In cazul in care se constata neconformitatea produsului returnat,furnizorul, respectiv Ametist Frigo ,conform legii își rezerva dreptul de a calcula suma aferenta repunerii in conformitate a produsului returnat si rambursarea catre consumatorul final persoana fizica/juridica doar a diferenței ramase .Suma aferenta repunerii in conformitate poate varia intre 0 si 100% din valoarea produsului.
  *Contravaloarea reprezentând suma aferenta returului se efectuează in cont bancar dupa recepția produsului.   9. PUBLICITATE

  Se va face prin intermediul postei e mail sau a rețelelor de socializare cu respectarea confidențialității persoanelor.

  Renuntarea la primirea e mailurilor de catre CLIENT sau UTILIZATOR se poate face in orice moment folosind posta electronica sau avizul telefonic cu confirmarea din partea AMETIST.  10. INFORMATII LEGALE

  10.1. RASPUNDERE AMETIST

  AMETIST nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre AMETIST a oricarei din obligatiile sale conform COMENZII si pentru daune care rezulta din utilizarea PRODUSELOR si SERVICIILOR dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

  10.2. GARANTII

  Toate PRODUSELE beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi (cu exceptia produselor resigilate), in ambalajele originale si provin din producția AMETIST sau a producatorilor/comerciantilor autorizați.

  Reclamatiile privind deficiente ale PRODUSULUI/PRODUSELOR achizitionate se vor adresa în scris la adresa de email.
  CLIENTUL, are obligatia sa respecte instrucțiunile de întretinere , garanția utilizării îndelungate a produselor AMETIST.

  10.3. FORTA MAJORA

  Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

  10.4. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

  CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre AMETIST si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

  10.5. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

  CONTINUTUL, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe SITE, sunt proprietatea exclusiva a AMETIST, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
  CLIENTULUI/UTILIZATORULUI nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui CONTINUT in orice alt context decat cel original intentionat de AMETIST, includerea oricarui CONTINUT in afara SITE-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al AMETIST asupra CONTINUTULUI precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea CONTINUTULUI, decat cu acordul scris expres al AMETIST.
  Orice CONTINUT la care CLIENTUL/ UTILIZATORUL are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului document, in cazul in care CONTINUTUL nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre AMETIST si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea AMETIST cu referire la acel CONTINUT.
  CLIENTUL/ UTILIZATORUL poate copia, transfera si/sau utiliza CONTINUTUL numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului document.
  Niciun Continut transmis catre CLIENTsau UTILIZATOR, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea AMETIST si/sau al angajatului/prepusului AMETIST care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
  Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.